Tech

Ți-ai cumpărat un iPhone X? Află aici ce trebuie să faci ca să-l protejezi!

Este groaznic când un telefon nou se deteriorează. Investiția pe care ai făcut-o într-un smartphone ar trebui să fie protejată, în special în cazul în care e vorba de un iPhone. Dacă vei apela la un service autorizar Apple, prețurile de reparații pot ajunge chiar și la 2000 RON. Din acest motiv, este nevoie să iei o serie de măsuri prin care să previi incidentele neplăcute. 

Pentru a te scuti de costuri enorme, iată câteva modalități de a-ți proteja noul iPhone X:

Pune-l într-o carcasă rezistentă

iPhone X este un device incredibil de avansat, iar design-ul său este, probabil, unul dintre motivele pentru care l-ai cumpărat sau pentru care ai ales o anumită culoare. Chiar dacă nu îți place, trebuie să optezi pentru un model de husă pentru iPhone X – există o mulțime de alternative care să fie potrivite din punct de vedere estetic. Cele din plastic sau din silicon sunt rezistente și protejează telefonul împotriva impactului, prafului sau a oricăror factori care l-ar putea deteriora. 

Vrei ceva mai subțire și mai frumos? Există nenumărate opțiuni și este mult mai indicat să ai accesorii care să îl țină în siguranță. Un sfat este să alegi un bumper, astfel încât loviturile să fie atenuate și să nu afecteze ecranul de sticlă.

Adaugă o folie de ecran 

Există multe tipuri de protecție de ecran compatibile cu iPhone X; o opțiune foarte apreciată este sticla temperată cu două straturi. Foliile de silicon sau de plastic sunt și ele recomandate, mai ales dacă nu vrei să investești atât de mult în aceste accesorii. În acest fel, vei fi sigur că iPhone-ul tău nu va fi deteriorat prea curând.

Cumpără o asigurare

Toți principalii furnizori Apple oferă asigurarări pentru smartphone, dar sunt scumpe. În cele mai multe cazuri, vei primi, alături de device, și  pachetul AppleCare. Deși se percepe o sumă mare, de aproximativ 200$ pentru o poliță, oferă doi ani de protecție – inclusiv acoperirea până la două cazuri de avarii survenite în urma accidentelor. Acest tip de serviciu se poate activa și administra din contul tău Apple și este valabilă în toată lumea. 

Ce trebuie să știi despre iPhone X este că este rezistent la apă. Da, iPhone X este proiectat să funcționeze la apă până la 1 metru adâncime. Mai mult decât atât, suportă praf și lovituri ușoare – însă asta nu trebuie să excludă o protecție adecvată.

Dacă plănuiești să mergi la o piscină sau să faci poze sub apă, gândește-te să cumperi o husă subacvatică. Acestea au un grad de siguranța ridicat, sigilează iPhone-ul de murdărie, praf, gheață și zăpadă. De asemenea, sunt rezistente la șoc și pot oferi protecție la adâncimi de până la 6,5 metri! Dacă totuși ai scăpat telefonul în apa și nu nu mai funcționează, poți încerca să îl usuci acasă sau să mergi la un service specializat.

Protejarea împotriva daunelor produse de lichide este acoperită de AppleCare?

Garanția pentru smartphone nu acoperă daunele produse de lichide, chiar dacă device-ul este rezistent la apă. Nici polițele pentru iPhone 7 și 7 Plus, primele telefoane care funcționau subacvatic, nu ofereau despăgubiri în astfel de cazuri.

Acestea fiind spuse, nu risca siguranța telefonului tău și optează pentru accesorii de calitate, care să îi prelungească durata de viață. iPhone-ul tău X îți va fi recunoscător!

Articole similare

Close