Eveniment

Tineri retinuti dupa ce au furat o masina din Bobota si alte bunuri de peste 45 de mii de lei – FOTO

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei, au efectuat două percheziții domiciliare, în comuna Bobota, județul Sălaj, la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de furt calificat.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 06-19 iunie a.c., persoanele bănuite ar fi pătruns, prin efracție, într-o locuință de pe raza comunei Bobota, de unde au sustras un autoturism, în valoare de aproximativ 13.000 euro, o casetă metalică de valori, aparatură electronică (laptop-uri, play-station), precum și alte bunuri, în valoare de peste 45.000 lei.

Prejudiciul total a fost de 110.000 lei.

În urma investigațiilor, autoturismul a fost găsit abandonat, pe raza unei comune învecinate.

Cu ocazia perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe bunuri și mijloace materiale de probă.

Prejudiciul total recuperat, până în prezent, este de aproximativ 65.000 lei.

În urma perchezițiilor, au fost puse în executare 4 mandate de aducere, pe numele a 4 tineri, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani.

Trei dintre tineri au fost reținuți, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

În cursul zilei de azi, bărbații urmează să fie prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii continuă cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei, pentru administrarea întregului probatoriu.

La acțiune au participat polițiști din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Sărmășag și Serviciul pentru Acțiuni Speciale Sălaj.

Facem precizarea că punere în mişcare a acţiunii penale este etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul de nevinovăţie.

Articole similare

Close