Divertisment

Toamna aduce spectacole și ateliere de teatru la Zalău

Asociația ProTeatru continuă seria spectacolelor desfășurate la Curtea Artiștilor și în luna septembrie. Astfel, zălăuanii vor avea ocazia să ia parte la 3 piese care să le alimenteze apetitul pentru teatru. Noutatea care vine odată cu toamna sunt 4 ateliere de teatru dedicate adulților, ateliere în cadrul cărora oamenii vor afla istoria teatrului și rolul lui secolul vitezei, tainele teatrului, dar vor exista și părți practice unde adulții vor dobândi sau își pot îmbunătății calitățile actoricești, își vor exersa dicția și își vor da frâu liber imaginației.

E miercuri, e zi de teatru

Activitatea asociației ProTeatru nu se oprește odată cu începutul toamnei și al anului școlar. Iubitorii de teatru vor putea participa în continuare la spectacolele organizate în Curtea Artiștilor. În luna septembrie publicul zălăuan va putea participa la 4 spectacole de teatru, în cadrul cărora vor urca pe scenă artiști talentați. Astfel, în zilele de miercuri, publicul este așteptat la teatru.

Începem toamna cu un cadou pentru cei mici dar și pentru cei mari. Spectacolul “Micul Prinț” se va juca la Curtea Artiștilor în data de 4 septembrie, începând cu ora 19:00.  Actorii Mădălina Ignat, Bogdan Costea și Eduard Cîrlan vin toctmai de la București și sunt gata să poarte spectatorii prin minunatul univers al Micului Prinț tip de aproape o oră. Spectacolul are intrarea gratuită și face parte din proiectul “Curtea Artiștilor – Teatru pentru toate vârstele” finanțat nerambursabil de CCAJS.

Spectacolul ”Te vreau, acum!” va avea loc în 11 septembrie. Piesa este o poveste emoționantă în care adevărurile se dezvăluie greu, dureros, cu intensitate. Un love story despre doi oameni ale căror destine se intersectează într-un parc pe o bancă, aparent din întamplare. Într-un mod subtil și discret mulți dintre noi s-ar putea recunoaște cel puțin odată într-una dintre situațiile asemănătoare de viață. Povestea are adevărul fiecăruia sau măcar rodul unui sensibil interior pe care l-am putea imagina.

„Cine pleaca primul pierde” se va pune în scenă în 18 septembrie. Vă invităm să luați parte la întâlnirea, sau mai bine spus reîntâlnirea lor. Cum care a lor?! A lor. El și Ea. Ei. În adolescență un el și o ea pot fi prieteni și pot fi iubiți. Se pot juca de-a iubirea și se pot urî cu ardoare, își pot strica zilele și nervii și se pot furișa unul în sufletul celuilalt.

Dar ce se întâmplă când, peste ani, cei doi se reîntalnesc? Ce se întâmplă când doi adulți se provoacă la un joc din care doar unul poate ieși învingător? â

Al patrulea spectacol din luna septembrie va avea loc în ziua de 25 și se numește „A fost doar un vis – one woman show”. Cea mai veche producție BIS TEATRU. Din 2012 până astăzi spectacolul a fost jucat de nenumărate ori pe scene din toată țara. Actriţa a crescut odată cu spectacolul. Cu un zâmbet și o respirație adâncă ea ne poartă cu dezinvoltură într-un carusel al vârstelor personajului. Vom recunoaşte anii ’80, prezenţele copilăriei, dramele inerente, despărţirile de cei dragi, păşirea către bătrâneţe. Un spectacol profund uman. Un text contemporan, lipsit de violenţa textelor contemporane. O tânără actriţă lipsită de manierisme. O întâlnire. O seară normală poate deveni o seară frumoasă. Cu condiţia să acceptaţi invitaţia Andradei de a vă purta de-a lungul unei vieți.

Toate spectacolele vor avea loc în Curtea Artiștilor, iar prețul unui bilet la spectacolele pentru adulți este de 20 lei.

Ateliere de teatru gratuite pentru adulți

Luna septembrie vine și cu surprize pentru public. Astfel, organizatorii s-au gândit să le ofere oamenilor posibilitatea de a se implica activ și de a participa la ateliere de teatru. Se vor organiza 4 workshop-uri dedicate adulților, fiecare dintre aceste ateliere având activități diferite și specifice. Aceste ateliere se vor desfășura în 9, 15, 23 și 30 septembrie. Pentru a putea acoperi cât mai mult din ceea ce înseamnă teatru și tainele acestuia, atelierele sunt structurate astfel:

  1. Teatrul și schimbarea

Workshop-ul  propune o serie de exerciții de inițiere în tainele jocului teatral care servesc unor obiective variate: dobândirea a noi forme de expresie a personalității, aptitudini de lucru în echipă, atenție, concentrare, dezvoltarea imaginației, creativitate, spontaneitate, empatie, comunicare, umor.

  1. Jocul teatral și impovizația

Curajul este cuvântul care stă la baza acestei întâlniri. Curajul de a fi noi înșine, curajul de a exagera, curajul de a încerca, de a ieși din cotidian, de a ne testa limitele, de a ne pune întrebări sincere și profunde cu privire la noi înșine și la ceea ce este în jurul nostrum, de a găsi răspunsuri la aceste întrebări.

  1. Rostire și rost

Acest workshop își propunenu o simplă instruire a vorbirii și corectarea dicției, ci descoperirea, prin joc și improvizație, a tainelor formării sunetului uman și exersarea și corectarea formelor de expresie vocală.

  1. Teatrul și funcția sa vindecătoare

Exercișiile propuse pentru această întâlnire se referă la posibilitatea de a ne introspecta, de a exteriorize emoții, de a dobândi încredere și siguranța de sine, de a gestiona trăiri prin autocontrol și prin curajul de a te libera.

Pentru a lua parte la aceste ateliere gratuite, doritorii pot să se înscrie online,  completând un formular pe pagina de facebook Pro Teatru. Aceste atelierele sunt finațate nerambursabil de CCAJS.

Asociația ProTeatru își dorește ca activitățile lunii septembrie să adune cât mai mulți participanți, atât ca spectatori la spectacole de teatru propuse, cât și la atelierele care se vor organiza. Mai multe informații despre spectacole, activități sau noutăți despre ProTeatru se găsesc pe pagina de Facebook.

Programulpelunaseptembrie
foto: Pro Teatru

Articole similare

Close