Divertisment
Top 3 categorii de echipamente și unelte care nu trebuie să lipsească din inventarul unui grădinar priceput

Grădinăritul este o activitate utilă atât din punct de vedere al sănătății cât și în ceea ce privește asigurarea unor venituri suplimentare. Pentru amatori, instalarea unei grădini proprii poate fi o ocupație excelentă care aduce numeroase beneficii organismului mulțumită, în primul rând, mișcării fizice, dar și produselor (flori, legume și fructe) care se pot obține într-un mod natural și fără conservanți sau pesticide.
Grădina este și o sursa importantă de venit, mai ales pentru agricultorii profesioniști, care lucrează suprafețe mai mari de teren pe care pot instala sere, solarii sau livezi, producția de legume și fructe asigurând un venit de luat în seamă din care se poate întreține o familie sau chiar dezvolta o afacere la scară mare.
Însă, fie că practici grădinăritul ca un hobby, în timpul liber, fie că dezvolți o afacere în domeniul agricol, întotdeauna munca și eficiența lucrărilor specifice depind de dotarea cu unele utilaje și echipamente de grădină indispensabile acestei activități, pe care le poți găsi la un loc și la prețuri excelente în magazinul online Magnetcenter.ro unde vei beneficia și de sfaturi avizate ale specialiștilor în domeniu.
Iată câteva o listă a celor mai trebuincioase unelte și echipamente pe care trebuie să le dețină orice grădinar în inventarul de lucru
- Mănuși de grădinărit
Deoarece majoritatea muncilor din domeniul grădinăritului se efectuează cu ajutorul mâinilor, aceste echipamente de protecție sunt un accesoriu indispensabil pentru a te proteja de eventualele răniri sau de înăsprirea excesivă a epidermei.
Spinii sau diverse așchii pot cauza răni destul de dureroase care pot fi prevenite prin purtarea unor mănuși de grădinărit adecvate. Mai mult, există și modele ce pot fi prevăzute cu veritabile ”gheare” metalice la fiecare deget și care pot ușura lucrările de finețe cum ar fi îndepărtarea buruienilor din jurul puieților plantați în zonele unde este dificilă operarea cu alte tipuri de unelte.
- Motosapele și motocultoarele
Sapa și hârlețul clasic, cu coadă din lemn, sunt unelte tradiționale în domeniul grădinăritului și sunt suficiente pentru lucrarea unor suprafețe mici de pământ la lucrări cum ar fi afânarea terenului, îndepărtarea buruienilor, crearea de șanțuri pentru răsaduri, etc.
Atunci când suprafața terenului depășește posibilitățile de a fi lucrat cu puterile proprii, un ajutor neprețuit vine din partea utilajelor de tipul motosapelor sau motocultoarelor și a accesoriilor cu care acestea pot fi dotate. Aceste utilaje pot efectua lucrări complexe asupra solului, asigurând pregătirea acestuia pentru plantat pe suprafețe foarte mari cu efort minim din partea operatorului.
- Semănători manuale sau motorizate
După pregătirea terenului pentru plantare, pentru acele culturi care necesită operațiuni de semănat, se pot folosi utilaje specializate în acest sens. Semănătorile, fie manuale, fie motorizate, au avantajul că efectuează operațiuni de precizie doar într-o fracțiune din timpul pe care ar fi trebui să-l consumi cu activitatea clasică, tradițională..
De asemenea, efortul pe care ar fi trebui să-l depui pentru însămânțarea, conform calendarului grădinarului, a unei suprafețe de teren mai mari ar fi considerabil mai dur decât dacă ai apela la un astfel de utilaj.
Așadar, grădinăritul se poate transforma într-o activitate eficientă și plină de satisfacții dacă apelezi la unele soluții și echipamente eficiente ce pot transforma munca – uneori istovitoare – într-o activitate plăcută și productivă.