Travel

Top 3 lucruri pe care TREBUIE sa le faci pentru o excursie COMPLETA

Ori de câte ori mergi în călătorii, îți pregătești actele, biletele pentru transport, hainele, încălțările și toate celelalte lucruri care completează un întreg bagaj. Din păcate, mulți oameni merg în alte țări pentru a se relaxa în moduri neproductive, cum ar fi mersul la terase pentru a consuma băuturile pe care le găsesc și acasă și pentru a admira priveliștea din etajele mallurilor. 

Pentru a profita din plin de o vacanță în străinătate, însă, trebuie să te concentrezi pe 3 lucruri esențiale.

1. Încearcă mâncarea și băuturile specifice

Felurile de mâncare și băuturile spun multe despre țările pe care le vizitezi. Așa cum atunci când auzi „sushi” sau „sake”, te gândești la Japonia sau asociezi „iute” cu Mexic sau India, fiecare loc își are propriile gusturi care îl reprezintă. Este adevărat că, multe tipuri de preparate culinare sunt prezente în multe zone ale lumii, însă nu sunt niciodată la fel de bune precum în țara de origine (de exemplu, nicio pizza nu este mai gustoasă ca cea din Italia).

2. Fă ceva specific locului

Fiecare zonă urbană sau rurală are o anumită activitate ce le diferențiază de restul lumii. Fie că unele sunt obiceiuri (cum este Dia de los Muertos din Mexic), fie că sunt deja atracții turistice (de exemplu, înotul cu delfinii în rezervația Crocosaurus Cove, din Australia), aceste lucruri unice te vor face să ai parte de o experiență inedită și memorabilă. 

Unele lucruri le poți face și de acasă. De exemplu, dacă nu ai posibilitatea să mergi la marile cazinouri din lume, ca cele din Las Vegas, poți paria online pe site-uri precum Undepariem Casino, care merg pe aceleași principii. Totuși, alte experiențe nu pot fi trăite decât dacă sunt făcute în locul de care aparțin.

3. Cunoaște cultura vizitând muzee

Pentru a cunoaște cât mai bine cultura poporului care face parte din țara pe care o vizitezi, nu rata ocazia de a vizita cât mai multe muzee. Acestea păstrează informații importante privind istoria, religia și evoluția de pe acele meleaguri. O idee bună este să programezi o vizită cu un ghid, care te poate introduce mai mult în această lume captivantă. 

Sunt multe motive pentru care să vizitezi muzeul Luvru din Franța, Muzeul Național Prado din Spania, Muzeul Pergamon din Germania și multe altele. 

Bineînțeles, nu ești obligat să faci niciunul din punctele prezentate mai sus. Dacă dorești ca vacanța ta să fie una bazată doar pe stat la hotel și ieșit la plajă sau la o plimbare scurtă la magazine, este alegerea ta. Totuși, ar fi păcat să pierzi aspectele cu adevărat importante. 

Așadar, la următoarea călătorie în alte țări, încearcă să respecți acest top pentru a avea parte de o excursie completă și plină de aventură. Doar așa vei avea lucruri interesante de povestit atunci când îți vei aminti de călătorie.

Articole similare

Close