Din Oras

Top 5 motive pentru care sa folosesti un erbicid bun!

Lucrezi in domeniul agriculturii si cauti o solutie prin care sa tii buruienile la distanta de culturile tale? Folosind Pantera erbicid vei vedea rezultate imediate: solutia special conceputa pentru protejarea culturilor te ajuta sa indepartezi buruienile monocotiledonate, care au frunza ingusta si care altfel ar consuma din nutrientii si cantitatea de apa de care au nevoie culturile tale.

Erbicidul nu este toxic pentru oameni si animale, insa actioneaza eficient asupra plantelor inutile, care apar la camp sau pe dealuri.

Pantera erbicid – il poti aplica in diferite perioade ale anului

In functie de motivul pentru care vrei sa folosesti erbicidul, il poti aplica in diferite perioade ale anului. De exemplu, trebuie sa iei in considerare faptul ca poti sa-l folosesti:

  • preemergent – erbicidul va avea rol preventiv. Mai exact, substanta este absorbita de catre rizomi, stoloni ori de catre radacinile buruienilor, inainte sa inceapa germinarea. De preferat este sa maruntesti si sa nivelezi foarte bine solul, inainte de a aplica erbicidul, pentru ca acesta sa isi faca efectul cat mai bine. In acest fel, reduci riscul ca substanta activa sa se evaporeze si sa polueze mediul inconjurator. De regula, erbicidul preemergent poate fi aplicat la finalul iernii sau primavara devreme;
  • postemergent – erbicidul te ajuta sa distrugi buruienile deja rasarite, intrucat inhiba fotosinteza si distruge eficient celulele plantelor. In general, absorbtia se face foarte usor la buruienile cu frunze mari. Top of Form

Erbicidul ajuta plantele sa se dezvolte armonios

Datorita modului in care actioneaza asupra buruienilor, erbicidul reprezinta un adjuvant excelent pentru cresterea culturilor tale, indiferent daca te ocupi de porumb, floarea soarelui sau cresterea graului, a orzului sau a orezului. Este vorba despre o solutie care ofera culturilor tale posibilitatea de a-si sustrage suficient de multi nutrienti pentru o dezvoltare armonioasa. Mai mult, prin eliminarea buruienilor, te asiguri ca plantele pe care le cresti au suficienta apa. Bottom of Form

Usor de aplicat

In ceea ce priveste aplicarea erbicidului, nu trebuie sa-ti faci griji: substanta trebuie amestecata cu o proportie optima de apa, iar apoi pulverizata pe pamant ori direct pe buruienile pe care vrei sa le distrugi. Tine minte: trebuie sa citesti intotdeauna indicatiile de pe eticheta, pentru a sti exact cum sa combini erbicidul cu apa. Doar astfel vei obtine rezultatele eficiente pe care ti le doresti.

Un alt sfat important, de care este bine sa tii cont ca erbicidul trebuie aplicat intr-o zi cu soare, in care sa nu ploua. De ce? Ploaia ar putea ,,spala” erbicidul, ceea ce inseamna ca solutia nu va mai fi la fel de eficace precum ti-ai dori.

Poti folosi erbicid pentru o gama larga de culturi

In functie de tipurile de culturi de care te ocupi, trebuie sa stii ca exista erbicide speciale pentru fiecare. Tot ce trebuie sa faci este sa te documentezi despre buruienile care apar pe terenul de care dispui, iar apoi sa alegi erbicidul optim!

Recolta sporeste cu pana la 50 – 70%

Nu in ultimul rand, trebuie sa iei in considerare faptul ca erbicidul te poate ajuta sa obtii recolte mai bogate cu pana la 50 – 70%. Astfel, iti poti creste considerabil veniturile pe care le obtii, mai ales daca te ocupi intens de comercializarea produselor pe care le obtii in timpul sau la finalul verii.

Fie ca ai nevoie de un erbicid floarea soarelui sau de o substanta speciala pentru porumb, pe toate le poti comanda online extrem de usor.

 

 

Articole similare

Close