Divertisment

TOP 5 obiecte pe care trebuie să le aibă orice chitarist din Zalău

Intre un chitarist la inceput de drum si unul avansat, asemanarea cea mai mare este legata de pasiunea pe care o au amandoi pentru cantece si instrument. De asemenea, exista o anumita selectie de obiecte pe care orice chitarist le are si despre care poti citi in randurile urmatoare.

Daca esti la inceput si nu stii exact de ce ai nevoie, poti incepe prin a comanda un metronom la pret avantajos si un stativ potrivit instrumentului tau. 

Iata ce alte obiecte sunt esentiale pentru chitaristi!

  • Un stativ pentru chitara

Cel mai probabil, atunci cand nu canti la ea, tii chitara in husa ei de protectie, rezemata de perete sau de pat. Pentru a avea o durata de viata cat mai mare, ideal este sa ai un suport pentru chitara.

Acesta este absolut esential pentru orice instrumentist, mai ales cand incepe sa mearga la concursuri sau la spectacole si are nevoie de un loc in care sa o depoziteze.

  • Set de pene pentru chitara

Sunetul corzilor lovite de o pana speciala este cu mult diferit fata de cel realizat cu ajutorul degetelor insa, la fel de special. Pe piata exista o multitudine de modele, cu grosimi diferite, realizate din fel si fel de materiale.

In functie de tehnica pe care o ai sau pe care poate iti doresti sa o incerci, poti apela la mai multe tipuri de pene, astfel incat sa vezi care se simte cel mai bine si care te impresioneaza cel mai mult.

  • Nu trebuie sa iti lipseasca metronomul

Ce ai spune daca ai afla ca metronomul muzical este ca un antrenor personal folosit de catre specialistii in muzica? Cu ajutorul semnalelor auditive si vizuale regulate pe care le ofera, acesta marcheaza intervale egale de timp, in diverse tempouri. La mcmusic.ro gasesti o selectie de metronoame electronice speciale, care iti vor face viata de chitarist mult mai usoara.

  • Un set de corzi

Seturile de corzi sunt absolut vitale pentru oricine canta la chitara. De obicei, se intampla, exact cand iti este lumea mai draga, iar melodia iti iese cel mai bine, sa ti se rupa o coarda. Intotdeauna trebuie sa ai la tine, cel putin un pachet pentru corzi. In functie de tipul de chitara avut, vei putea accesa magazinele de profil in care, cu siguranta, vei gasi corzi speciale.

  • Un capodastru pentru tipul tau de chitara

Capodastrul este un element realizat din metal, care trebuie fixat pe gatul chitarii. Astfel, vei bara toate corzile simultan si te va ajuta sa interpretezi diverse, in game diferite, fara a interveni asupra acordurilor folosite.

Un astfel de element iti va fi un real ajutor atunci cand vei canta. In plus, poate fi si un accesoriu chic pentru chitara ta. Pe piata gasesti o multime de produse cu pattern-uri si finisaje deosebite.

In concluzie, un chitarist care se respecta, care isi apreciaza munca si isi doreste intodeauna sa ramana cel mai bun, va face tot ceea ce este posibil pentru a avea cele mai bune accesorii, astfel incat sa ii usureze momentele de creatie, si doar sa se bucure de ele.

Articole similare

Close