Din Oras

Top 6 preparate gustoase din peste pe care le poti comanda de pe internet

Atunci cand iti este pofta de preparate gustoase din peste, dar nu vrei sa gatesti acasa, ai posibilitatea de a comanda bucate extrem de interesante din mediul online.

De la sprot marinat si pana la sardelute gatite in sos de vin alb, toate sunt la doar cateva click-uri distanta. Citind urmatoarele randuri, poti descoperi care sunt cele mai interesante optiuni pe care le ai la dispozitie in acest sens, pentru a putea decide mai usor, inainte de a plasa o comada.

Sprot marinat

Disponibil sub denumirea de sardelute marinate, sprotul este atent pregatit cu ajutorul unor condimente deosebite. Odinioara, pescarii rusi-lipoveni din zona Sulinei au imprumutat o reteta interesanta de la greci, pe care au adaptat-o in functie de ingredientele pe care le gaseau pe teritoriul romanesc. Asadar, sprotul pescuit din Marea Neagra a inceput sa fie pregatit cu atentie si daruire. Pestele este marinat intr-un amestesc de vin alb sec si otet obtinut din vin, putand fi savurat alaturi de persoanele dragi.

Scrumbie de Dunare

Un alt preparat din peste, spre care te poti orienta atunci cand ti-e pofta de ceva bun este scrumbia de Dunare. Rondelele sunt marinate in otet din vin, sare, zahar, dar si condimente: foi de dafin, piper negru boabe, dar si ienibahar boabe si coriandru. Produsul este unul referigerat si este indicat sa-l consumi in cel mult 48 de ore de la deschiderea ambalajului, pentru ca dupa aceasta perioada, pestele incepe sa-si piarda din proprietati si din gust.

Rapane marinate in ulei

Rapanele au ajuns in Romania abia acum cateva zeci de ani, iar de atunci au inceput sa fie in topul preferintelor consumatorilor de peste. Daca vrei sa le incerci, trebuie sa stii ca rapanele fara cochilie sunt pregatite cu ulei vegetal de floarea-soarelui, usturoi, otet din vin, zahar, sare si condimente. Cat despre rapanele folosite, ele sunt capturate din Marea Neagra de catre scafandri sau cu ajutorul traulelor.

Macrou afumat la rece

Printre produsele din peste, pe care le poti incerca se numara si macroul afumat la rece. Produsul este realizat cu ajutorul unei tehnici vechi, ce provine de la lipovenii din zona deltaica. Prin afumarea la rece, scrumbia capata un gust extrem de interesant si deosebit!

Pastrama din crap salbatic

Pastrama din crap salbatic se pregateste din fileuri de peste foarte bine dezosate si depielitate. Acestea sunt condimentate cu zahar, usturoi, boia de arde dulce, boia de ardei iute, dar si cimbru. Mai mult, pentru pregatirea pastramei se foloseste si putin zahar pentru obtinerea unei arome dulci. La final, pestele se afuma deasupra focului din rumegus de fag. Ai grija – chiar daca pestele este bine dezosat, nu este exclus sa gasesti in acest preparat cateva oase micute si fine.

Salate

Daca vrei sa te bucuri si de salate deosebite obtinute din peste, poti sa te orientezi catre salata de icre de stiuca. Aceasta este una sanatoasa, pregatita cu daruire cu ulei vegetal de floarea soarelui si putina sare. O poti consuma cu paine ori de cate ori iti este pofta, dar niciodata seara, inainte de culcare.

La Deltaica.ro poti gasi preparate din peste gustoase si atent gatite. Le poti consuma zi de zi sau la ocazii speciale, atunci cand vrei sa-ti impresionezi oaspetii. Indiferent daca alegi pastrama de crap, sprotul marinat sau salatele de icre, vei reusi intotdeauna sa aduci un plus de gust si savoare la masa. Alege si garnituri potrivite, in functie de tipul de peste pe care il alegi si ospatul este gata!

Date de contact:

Telefon: 0729995529

E-mail:  vanzari@deltaica.ro

Articole similare

Close