AdministratieDin Oras

Treceri de pietoni cu avertisment pentru cei care traverseaza, in Zalau – FOTO

Opt treceri de pietoni din Zalau au fost marcate cu avertismente pentru cei care traverseaza strada, pentru a evita accidentele rutiere. Astfel, pe langa marcajele normale de „zebra”, au fost vopsite si doua simboluri, prin care pietonii si biciclistii sunt avertizati asupra faptului ca folosirea telefonului mobil dar si a castilor in timpul traversazii, le poate pune viata in pericol.

Pana in prezent, au fost marcate astfel de avertizmente pe trecerile de pietoni din zona Școlii Gimnaziale “Corneliu Coposu”, a Liceul Tehnologic “Voievodul Gelu”, in zona Unității Militare, a Casei Armate, in apropierea Colegiul Tehnologic “Alesandru Papiu Ilarian”, la Scala, dar si pe strazile Avram Iancu si Gheorghe Doja.

„Măsurile privind siguranța cetățenilor sunt prioritatea administrației locale în toate proiectele demarate. Prin intermediul acestor marcaje dorim să atragem atenția asupra pericolelor la care se expun pietonii utilizând telefonul și căștile pe trecerea de pietoni. În perioada următoare avem în vedere evidențierea trecerilor de pietoni prin marcaje 3D, măsură necesară pentru protejarea participanților la trafic”, a transmis primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt.

 

Articole similare

Close