AdministratieNational

Trei noi sectiuni din A3 scoase la licitatie | Noile portiuni de autostrada ajung pana langa Zalau

Compania de Drumuri a transmis catre ANAP documentatia pentru cei aproximativ de 56 km din autostrada Transilvania, din Nadaselu pana in apropiere de Zalau, ce vor fi scosi la licitatie publica. O parte dintre tronsoane incep de la nodul rutier din Nadaselu, iar o alta sectiune vine in continuarea tronsoanelor de la Suplacu de Barcau spre grantia cu Ungaria.

Prima sectiune incepe chiar de la autostrada Gilau-Nadaselu, portiune de drum data in folosinta la finele anului trecut, are o lungime de aproximativ 17 km si se opreste la limita cu judetul Salaj, de unde incepe subsectiunea de drum Mihaesti – Zimbor, care se intinde pe o lungime de 13,26 km. Durata contractului este de 96 de luni si cuprinde 12 luni perioada de proiectare, 24 de luni perioada de executare a lucrarilor si 60 de luni perioada de garantie.

Traseul autostrazii A3 continua după intersecția autostrăzii cu DN 1G, unde a fost prevăzut un nod rutier, apoi traseul autostrăzii se înscrie între dealurile Fânețelor și Lupului, în lungul Văii Capusu, intersectează DC 56 în Valea Glodului, între localitățile Bercea și Santa Maria, îndreptandu-se către nord până la intersecția cu DJ 108A la vest de localitatea Poarta Sălajului. Durata contractului este de 96 de luni si cuprinde 12 luni perioada de proiectare, 24 de luni perioada de executare a lucrarilor si 60 de luni perioada de garantie.

Cel de-al treilea tronson ce urmeaza sa fie scos la licitatie, subsectiunea Nusfalau-Suplacu de Barcau, in lungime de 13,554 km incepe la km 66+500. La km 67+740, unde autostrada intersecteazaă DN1H (Aleșd – Nușfalău – Șimleul Silvaniei – Jibou – Rastoci) deviat, a fost prevăzut nodul rutier Nușfalău. Începând cu km 70+000 și până la sfârșitul secțiunii Mihaesti-Suplacu de Barcau, traseul autostrăzii se desfășoară într-o zonă plată, paralel cu calea ferata 413 (Șimleul Silvaniei – Săcuieni Bihor) și DN 19B (Săcuieni – Marghita – Nușfalău) până la intersecția cu DC 93 (Marca – Port).

Durata contractului este de 84 luni și cuprinde 6 luni perioada de proiectare, 18 luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție a lucrărilor.

Intre cele trei sectiuni ce urmeaza sa fie scoase la licitatie publica de catre CNAIR, de la Poarta Salajului pana la Nusfalau, exista aproximativ 41 de kilometri de autostrada lipsa.

Pe tronsoul Poarta Salajului – Zalau, aproximativ 13 km, este prevazut si un tunel prin muntii Meses, cu o lungime de circa 2,4 kilometri. Aceeasi portiune de autostrada urma sa fie traversata de varianta ocolitoare a Zalaului, de doua ori, asa cum era specificat in studiul de fezabilitate a centurii.

Studiu de fezabilitate pentru Centura Zalaului facut cu COPY-PASTE

Articole similare

Close