CulturaTech

Trei tineri din Zalau reprezinta Romania la World Robotics Olympiad

Echipa Dynamix Robotics prezinta la Győr, proiectul "Profesorul Roby"

Echipa Dynamics Robotics, formata din trei tineri zalauani talentati, va reprezenta Romania in acest final de weekend la concursul international de robotica World Robotics Olympiad. Cei trei au ajuns in finala etapei internatioanala a concursului, organizata la Győr, Ungaria, cu un robot care ii ajuta pe elevi sa invete sa cante la pian.

Tișa Răzvan si Contraș Alexandru sunt elevi in clasa a XI-a la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalau. De mai bine de doua luni, cei doi tineri, sub coordonarea profesoarei Rus Ana Maria si cu sprijinul unui fost elev al colegiului, Hășmășan Dan, au lucrat neincetat la dezvoltatarea unui robot care sa ii ajute pe tineri sa invete mai usor sa cante la pian. Profesorul „Roby”, caci asa a fost numit proiectul celor de la Dynamics Robotics, interpreteaza „Oda Bucuriei”, folosindu-se de niste brate cu terminatii asemanatoare degetelor celor umane.

Anul trecut au obtinut locul I la competitia nationala cu un alt proiect de robotica, iar anul acesta si-au castigat dreptul de a participa la etapa finala internationala la WRO 2019.

Concursul WRO 2019 (World Robotics Olympiad) este organizat in acest an la Győr (Ungaria) si reuneste minti creative din toate colturile lumii.

Articole similare

Close