Divertisment

Trusou botez

Botezul reprezinta primul eveniment important din viata unui bebelus, si tocmai de aceea, atat parintii, cat si nasii isi doresc ca acest eveniment sa iasa perfect. In vreme ce parintii sunt preocupati de alegerea bisericii, a localului unde va avea loc petrecerea, nasii au misiunea mai grea de a se ocupa de trusoul de botez a celui mic

a

si de toate cele necesare la biserica.

Traditiile romanesti sunt multe, mai ales atunci cand vine vorba despre un botez si, tocmai de aceea, nasii trebuie sa aiba grija la foarte multe aspecte. Cel mai important aspect, cel de care se tine cont cel mai mult, il reprezinta lumanarea de botez, cea care ii va lumina primii pasi ai bebelusului pe calea credintei. Aceasta poate fi personalizata in mii de feluri, de la adaugarea de dantela, de tulle, de jucarii, de flori, la numele bebelusului si data la care are botezul, culorile putand fi personalizate in functie de dorinta parintilor ori ale nasilor.

Cel de-al doilea obiect important din trusoul bebelusului sunt obiectele pe care va fi dezbracat si imbracat bebelusul. Astfel, vorbim despre un scutec, de o fasa, in care cel mic va fi pus atat inainte, dar mai ales dupa botez, de un prosop pe care sa fie scos cel mic si cu care sa fie infasat, astfel incat sa nu ii fie frig, de sticluta pentru ulei, cu care sa fie uns cel mic dupa imbaiere. De asemenea, pe langa acestea, mai sunt necesare o cutiuta in care sa fie pus motul celui mic, putin perisor dinainte de botezul propriu-zis, de o batistuta si de o panza de mir, pe care sa fie asezat cel mic in momentul ungerii cu mir.

Alte obiecte importante, de care trebuie sa se ocupe nasii, sunt prosopul si sapunul pentru preot, pe care trebuie sa i le dea acestuia inainte de imbaiere, astfel incat acesta sa le foloseasca in timpul botezului, pentru binele si buna crestere a celui mic.      Un alt element care poate fi adaugat il reprezinta cosuletul in care sa fie pus cel mic.b

Toate obiectele trusoului sunt alese, de cele mai multe ori, pentru a se asorta cu decorul general din biserica, cu sexul copilului, cu hainutele ce vor fi alese pentru minunatul eveniment. Astfel, exista mai multe modele pentru trusou, de la cele clasice, cu mici motive decorative in albastru sau roz, la trusou cu personaje indragite din desene animate, precum Pisicuta Marie sau Mickey Mouse, cu detalii in culorile roz sau albastru. De regula, in cadrul trusoului, culoarea predominanta este alb, restul fiind detalii imprimate sau cusute. De asemenea, trusoul poate fi personalizat cu numele bebelusului, cu data de nastere sau data la care are loc botezul. Inclusiv prosopul pentru preot poate fi personalizat cu numele celui mic si data la care a fost botezat.

Alegerea trusoului potrivit devine una mai dificila, in ideea alegerii unuia potrivit cu decorul general, dar, mai ales, potrivit cu dorintele nasilor si parintilor, in parte asupra numarului de piese pe care sa il contina. Cu toate acestea, reprezinta cel mai mare ajutor oferit nasilor, fiind un element ce cuprinde mai multe obiecte, astfel incat sa nu existe riscul de a fi uitat un obiect sau altul.

Trusoul pentru botez reprezinta cea mai mare grija a nasilor in ziua botezului, el continand elementele importante pentru desfasurarea acestui unic eveniment din viata celui mic de aceea pe site-ul www.23h.ro gasim zeci de modele disponibile. Dupa crestinarea copilului petrecerea continua la restaurant, local de evenimente sau acasa in functie de numarul de invitati unde decorul poate fi completat cu baloane umflate cu o butelie heliu portabila, flori si alte decoratiuni.

c

Articole similare

Close