Din OrasEveniment

Un alt microbuz de la aceeasi firma, „CONSERVA” pe roti | Inspectorii R.A.R. fug de explicatii – VIDEO

Tragedia de marti din Zalau, in care o eleva de 12 ani a decedat dupa ce a cazut dintr-un microbuz care o ducea acasa de la scoala, nu pare sa fi alarmat pe nimeni. Nici pe cei de la firma de transport, dar nici autoritatile.

Microbuzele firmei respective circula in continuare pe sosele din judet, multe dintre ele intr-o stare tehnica greu de imaginat. Mai mult decat atat, soferul neglijent, care este si proprietarul firmei, poate conduce in continuare. Permisul i-a fost retinut pana la finalizarea cercetarilor, dar a primit in schimb o dovada inlocuitoare, care ii permite insa in continuare sa urce la volan si chiar sa transporte pasageri.

Miercuri dimineata, la nici 24 de ore de la incident, in autogara din Zalau un alt microbuz al firmei implicate in nefericitul eveniment isi asteapta pasagerii. Aceeasi firma, aceleasi conditii.

Geamul din spate, spart candva, a fost inlocuit cu o bucata de plastic casant, prinsa cu suruburi. Cativa centimetri mai jos, rugina a lasat urme serioase in usa, iar manerul inchizatorii este defect. Usa se poate deschide singura oricand.

Cei care ar fi trebuit sa ii controleze, isi trimit casiera sa dea explicatii

Am mers cu imaginile la cei care ar fi trebuit sa verifice starea tehnica a autovehiculelor care circula pe drumurile din judetul Salaj. In mod normal, pare imposibil ca niciun microbuz al firmei respective sa nu fi fost oprit macar odata in trafic de inspectorii R.A.R. in actiunile lor, din anul 2014 de cand opereaza pe traseul respectiv, pana in prezent.

Inca de la intrare am fost intampinati de portarul institutiei, care ne-a anuntat ca directorul este in concediu, dar ii tine locul adjunctul, care insa refuza sa ne primeasca.

Dupa cateva minute, acelasi portar ne-a anuntat ca acesta a desemnat-o chiar pe casiera de la ghiseu sa ne ofere explicatii. Vizibil confuza, femeia ne-a trimis catre acelasi adjunct care ne refuzase mai devreme. In cele din urma, singura “explicatie” pe care am primit-o a fost o usa trantita in nas.

Semn ca doar atat valoreaza pentru ei siguranta salajenilor.

Articole similare

Close