Eveniment

Un sofer a incercat sa mituiasca doi agenti de politie din Salaj, sa scape de „fiola” | S-a ales cu dosar penal

Ca urmare a finalizării cercetărilor efectuate de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj și de polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Sălaj, la data de 29 iunie 2022, a fost încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu o persoană fără calitate specială pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

În fapt, la data de 07 iunie 2022, inculpatul, un bărbat în vârsta de 42 de ani, a oferit suma de 1000 de lei unui echipaj format din doi agenți de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj – Secția de Poliție Rurală nr. 7 Nușfalău, pentru ca aceștia să nu îl testeze cu aparatul etilotest și să nu i se recolteze probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, determinată ulterior la valoarea de 2,33 g/ml.

Pentru acest motiv, polițiștii au înștiințat conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, sesizând de îndată săvârșirea infracțiunii de dare de mită la Serviciul Județean Anticorupție Sălaj.

Urmare a sesizării, la fața locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Serviciul Județean Anticorupție Sălaj, ocazie cu care s-a procedat la consemnarea denunțurilor celor doi agenți de poliție și identificarea inculpatului. De asemenea, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, s-a procedat la efectuarea cercetării la fața locului și conducerea inculpatului la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, față de acesta fiind luată măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Articole similare

Close