Eveniment

Un tanar din Salaj, aflat in stare critica, a primit o inima noua | Baiatul de 24 de ani era in faza terminala – VIDEO

Un tanar din judetul Salaj, aflat in faza terminala de insuficienta cardiaca, s-a nascut pentru a doua oara. Pacientul a primit  o noua inimia vineri, iar dupa ore intregi petrecute in sala de operatie, o echipa de medici au efectuat transplantul si i-au redat speranta la viata baiatului.

La doar 24 de ani, baiatul ducea o lupta contratimp cu viata. Inima tanarului era slabita si nu mai putea asigura transportul sangelui la organele interne. Dupa luni intregi de asteptare pe paturile din spital, pacientul a primit vestea mult asteptata: s-a gasit un donator.

Organul a fost prelevat de la un barbat in varsta de 39 de ani, din Baia Mare. Inima a ajuns vineri cu elicopterul SMURD la Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant din Targu Mures, iar medicii au intrat direct in sala de operatie.

„Acest transplant a venit ca o mare sansa la viata. Doresc sa transmit, pe de o parte, condoleante celor care au pierdut pe cineva drag, dar pe de alta, sa le multumesc pentru acest gest nobil care salveaza vieti.” a declarat dr. Horatiu Suciu, pentru cei de la zi-de-zi.ro

Dupa interventia chirurgicala ce a durat mai bine de patru ore, echipa de medici condusa de profesorul Horatiu Suciu, a transmis ca transplantul a reusit, iar pacientul este stabil.

Tanarul are o evolutie imbucuratoare si va fi externat in zilele care urmeaza.

Sursa
zi-de-zi.ro

Articole similare

Close