Eveniment

Un zalauan a facut prapad pe drumurile din judetul Satu Mare | 9 persoane, printre care 5 copii, au ajuns la spital

A fost o adevarate desfasurare de forte ale salvatorilor, in judetul Satu Mare, dupa ce un barbat din Zalau, aflat la volanul unui microbuz, a fost izbit din plin de un autoturism. In urma impactului devastator, 9 persoane, dintre care 5 copii, au suferit leziuni grave, fiind necesara transportarea acestora la spital.

Totul s-a petrecut duminica, la doar 15 minute dupa miezul noptii. Apelul la 112 anunta ca pe drumul dintre localitatile Halmeu si Turulung a avut loc un impact violent intre un microbuz si un autoturism. La scurt timp la fata locului s-au deplasat Pompierii cu o autospeciala de stingere, cu modul de descarcarare, si o ambulanta SMURD. Ajunsi acolo, salvatorii au gasit 9 victime, 5 dintre acestea fiind copii. Din cauza numarului mare de victime, planul rosu de interventie a fost activat, iar alte 6 ambulante au fost solicitate in sprijin.

Echipajele medicale au acordat ingrijiri medicale victimelor, pe care le-au transportat ulterior la spital, in stare de constienta. Doua femei, cu varste de 20 si 39 de ani, ambele pasagere in microbuz, au fost ranite grav, insa acestea se afla in afara oricarui pericol.

Conform politistilor, vinovat de producerea accidentului rutier, se face soferul din Zalau, care se afla la volanul microbuzului. Acesta ar fi intrat intr-o intersectie, desi se afla pe drumul fara prioritate, nu a respectat semnificatia indicatorului STOP, moment in care a intrat in coliziune cu un autoturism, care circula regulamentar.

Politistii continua cercetarile in acest caz, iar pe numele barbatului din Zalau s-a deschis un dosar penal, fiind acuzat de comiterea infractiunii de vatamare corporala din culpa.

Articole similare

Close