Din Oras

Val de spargeri de locuinte in Zalau | Oamenii sunt speriati pentru ca hotii ar putea lovi din nou, oricand

Spargatorii de locuinte au reusit sa starneasca panica in randul zalauanilor si par sa fi pus stapanire pe oras. Cel putin 3 case au fost sparte in ultima luna, iar hotii au reusit de fiecare data sa se faca nevazuti, cu bijuterii si sume uriase de bani.

Spargatorii, nu doar ca au avut grija ca nimeni sa nu fie in casa la momentul furturilor, dar par sa fi stiut ce si unde sa caute. In urma cu o luna persoane necunoscute au patruns intr-o locuinta din Zalau, de unde au plecat cu suma 25.000 de euro, dar si cu bijuterii in valoare de aproximativ 1.000 de euro.

Firul evenimentelor s-a repetat in urma cu doua saptamani si pentru o familie din cartierul Dumbrava Nord. Hotii s-au asigurat ca in locuinta nu se afla nimeni, apoi au patruns in apartament, fortand usa de la intrare. Si de aceasta data hotii s-au facut nevazuti cu bijuterii si peste 2.000 de euro.

Cu doar cateva zile in urma, politistii au primit un apel, prin care se anunta o alta spargere. La fel ca si in cazul furturilor precedente, hotii au fost siguri ca locuinta este goala, apoi au spart usa de la intrare, au „scanat” apartamentul si au disparut cu tot cu suma de 1.400 de euro si 8.000 de lei.

Cum „ulciorul nu merge de multe ori la apa” spargatorii au mai calcat si stramb. Cu o saptamana in urma, la lasarea intunericului, hotii au patruns in scara unui bloc din cartierul Dumbrava Nord, unde insa si-au gresit putin tinta. Echipati cu manusi, unelte si chei, indivizii au incercat sa deblocheze yala unei usi de apartament. Ce nu stiau insa, e ca proprietarul era acasa si nu astepta „vizitatori”. Panicat, locatarul a pus mana pe telefon si a alertat politistii, insa auzind agitatie din interior, spargatorii au disparut nevazuti si de aceasta data.

Majoritatea spargerilor au fost date pe ziua si par a fi trase la indigo. Hotii au mers la sigur si nu au fost interesati de altceva decat bani si bijuterii.

Misiunea dificila cade insa, in spatele politiei municipiului Zalau, care trebuie sa identifice autorii spargerilor, lucru aparent imposibil, asta pentru ca hotii nu au lasat nicio urma.

Articole similare

Close