Eveniment

Vechile practici mor greu | 150 de metri cubi de masa lemnoasa, confiscati de politisti

Vechile obiceiuri nu dispar la fel de usor precum apar noile metode de generare a unor profituri suplimentare, insa ilegale. Din nefericire asupra padurilor se resimte acest lucru tot mai intens, desi autoritatile centrale spun ca au pornit lupta impotriva taierilor abuzive. Mai mult pe hartie insa.

Poliţiştii de la Serviciul de Ordine Publică au desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute o acţiune pentru combaterea ilegalităţilor în domeniul silvic. Peste 150 de metri cubi masă lemnoasă au fost ridicaţi în vederea confiscării.

La data de 13 martie a.c., poliţiştii de la Serviciul de Ordine Publică au efectuat verificări la o societate comercială, din judeţul Sălaj, cu domeniu de activitate exploatarea, comercializarea şi prelucrarea lemnului. Din verificări a reieşit faptul că, în perioada 30 ianuarie – 4 februarie a.c., administratorul societăţii a comercializat 150,77 metri cubi masă lemnoasă, fără aviz de însoţire a mărfii.

Persoana juridică a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 10000 lei, conform Legii 171/2010, fiind ridicată în vederea confiscării contravaloarea materialului lemnos, în cuantum de 24365,41 lei.

Articole similare

Close