AdministratieNationalPolitic

VIDEO | Lucian Bode: „Organizatiile PNL din Nord-Vest cer guvernului PSD-ALDE sa nu isi mai bata joc de cei 2,7 milioane de locuitori din regiune”

Liberalii cer finantarea Spitalului Regional de Urgenta Cluj, finalizarea lucrarilor la Autostrada Transilvania, construirea unui tren de mare viteza pentru regiunea de Nord-Vest, dar si finalizarea tuturor tronsoanelor de centura din regiune

Membrii Partidului National Liber, din regiunea Nord-Vest, s-au intalnit sambata, la Cluj-Napoca, unde au adoptat o rezolutie, prin care cer guvernului „sa nu-si mai bata joc” de cei peste 2,7 milioane de locuitori din regiune si cer finantarea mai multor proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere si feroviare din zona.

„Prin prezenta rezolutie, organizatiile Partidului National Liberal, din regiunea Nord-Vest […] solicita guvernului PSD-ALDE, sa nu-si mai bata joc de cei 2,7 milioane de cetateni din aceasta regiune si sa prioritizeze si sabugeteze in regim de urgenta, obiective precum construirea Spitalului Regional de Urgenta Cluj, finalizarea lucrarilor la Autostrada Transilvania, dezvoltarea unei conexiuni de tren de mare viteza in regiunea de Nord-Vest, finalizarea tuturor tronsoanelor de centura si a drumurilor Transregio din regiunea de Nord-Vest” a transmis Lucian Bode, presedintele Comisiei de Transporturi si Infrastructura, si totodata presedintele PNL Salaj.

De asemenea, liberalii din regiunea de nord-vest solicita Guvernului realizarea autostrazii Via Carpathia, a Autostrăzii Nordului, extinderea si modernizarea aeroporturilor si construirea de domenii schiabile în regiune.

In cadrul conferintei de presa, la care a participat presedintele PNL Ludovic Orban, europarlamentarul Daniel Buda si presedintele PNL Salaj Lucian Bode, liberalii ii acuza pe cei de la guvernare ca nu au fost in stare sa dea in executie niciun proiect de infrastructura.

„Toti banii de contracte si exercitiul financiar 2014-2020, reprezinta decontari pe proiecte de investitii care au fost incepute in anul 2007-2013, adica defazari. […] sa nu faci nimic in sapte ani de zile, cand ai bani la dispozitie si poti sa finantezi din fondurile europene, reprezinta o tradare de tara. Altceva nu poate sa fie” a spus Ludovic Orban, presedintele Partidului National Liberal.

Proiectele strategice din rezolutie urmeaza sa fie incluse si sustinute in urmatorul program de guvernare al liberalilor.

„Parlamentarii Partidului National Liberal, din regiunea Nord-Vest, vor amenda Legea bugetului de stat pentru 2019, astfel incat, proiectele mentionate in prezenta rezolutie sa aiba si finantarea necesara.” a mai spus Lucian Bode, presedintele PNL Salaj.

Articole similare

Close