Uncategorized

Vineri incepe si la Zalau „MARATONUL” vaccinarii | Imunizarea se va face cu serul Pfizer si Johnson&Johnson

Vineri se da startul Maratonului de Vaccinare si la Zalau. Evenimentul va avea loc in parcarea centrului comercial Zalau Value Center. Aici, timp de trei zile, doritorii se vor putea imuniza fara programare cu serul de la Pfizer/BioNTech sau cel de la Johnson&Johnson.

Spre deosebire de alte evenimente similare derulate in alte orase din tara, in care imunizarea se facea NON-STOP, la Zalau centrul de vaccinare va functiona vineri, intre orele 15,00-21,00 si sambata si duminica in intervalul orar 09,00-21,00.

La Maraton se va putea vaccina orice persoană cu vârsta de peste 16 ani, fără programare, doar cu cartea de identitate. Vaccinarea se va realiza de către două echipe mobile, cu seruri Pfizer şi Johnson, care va fi la libera alegere a persoanelor care doresc sa se imunizeze.

In cazul vaccinului produs de Johnson&Johnson, serul se poate administra persoanelor de peste 18 ani. Se administreaza intr-o singura doza, neffind nevoie de un rapel, dar are o eficacitate de aproximativ 67%.

Pe de alta parte, serul celor de la Pfizer/BioNTech se poate administra persoanelor de peste 16 ani. Are o eficacitate de aproximativ 95%, dar necesita administrarea unei doze secundare, la 21 de zile dupa primul vaccin.

Cei care aleg sa se imunizeze cu serul de la Pfizer, au rapelul asigurat fie intr-un maraton similar, la 21 de zile, fie in alte centre de vaccinare, insa autoritatile spun ca totul depinde de numarul persoanelor care se vor imuniza.

Articole similare

Close