Eveniment

Vremea severa face pagube in Zalau | Tigle si bucati din acoperis, luate de vant

Intensificarea brusca a vantului din aceasta dimineata a cauzat pagube materiale in Zalau, dupa ce tigle si elemente din acoperis, au zburat de pe blocuri,. Pompierii zalauani au raspuns la zeci de astfel de apeluri, fiind solicitati sa intervina pentru degajarea bucatilor de acoperis cazute pe drum sau pe masini.

Primul apel a fost primit putin dupa ora 7. Locatarul unui bloc de pe strada Dumbrava a sunat la 112, dupa ce o tabla din metal s-a desprins de pe acoperis, aterizand deasupra usii de acces, pe o copertina. Pompierii ajunsi acolo au inlaturat elementul din acoperis care risca sa pice peste persoanele care intrau si ieseau din bloc.

Cateva minute mai tarziu, un alt apel primit la 112 anunta ca acoperisul unui imobil de pe strada Corneliu Coposu s-a desprins. La fata locului s-au deplasat de urgenta pompierii detasamentului din Zalau. Acolo, au descoperit ca mai multe componente din structura acoperisului au fost partial desprinse.

Mai tarziu, in aceeasi zi, un alt bloc de pe strada Dumbrava a fost lovit de vantul puternic. De aceasta data, mai multe placi de tabla au fost desprinse de pe acoperis si riscau sa cada in orice moment. La locul solicitarii s-au deplasat din nou pompierii, care au inlaturat elementele ce puneau in pericol viata trecatorilor.

Din fericire tiglele luate de vant nu au facut victime, insa in multe cazuri, acestea au aterizat pe masinile parcate in jurul blocurilor.

In aceasta dimineata meteorologii au emis o atentionare de cod galben in judetul Salaj, prin care au fost semnalate intensificari ale vantului, care la rafala pot atinge 55-60 km/h. Atentionarea meteorologica a fost valabila pana la ora 14.

Articole similare

Close