Eveniment

Weekend cu alcool | Patru soferi depistati bauti la volan

Final de saptamana plin cu alcool pe drumurile din Salaj. Nu mai putin de patru soferi au fost dpeistati de politisti in timp ce conduceau autoturisme, desi au consumat bauturi alcoolice inainte de a se urca la volan. In toate cazurile, la testarea cu aparatul etilotest, acesta indica valori de peste 0,50 mg/l alcool pur in aerul expirat.

In perioada 22-24 februarie, politistii au desfasurat activitati pe drumurile din Judet, pentru descurajarea celor care intentioneaza sa conduca sub influenta bauturilor alcoolice sau a drogurilor.

Astfel, vineri in jurul orei 15, un barbat din Simleu Silvaniei a fost depistat de politisti in timp ce conducea autoturismul pe Drumul Comunal 106, desi consumase alcool inainte de a se urca la volan. La testarea cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare de 1,10 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Doua ore mai tarziu, oamenii legii au oprit pentru control un barbat din comuna Crasna, care circula cu autoturismul pe Drumul National 1H. Agentii l-au testat pe barbat cu aparatul etilotest, iar rezultatul indica o valoare de 0,96 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Fapte de acest gen au fost depistate si duminica. In jurul amiezii, un barbat din Zalau s-a urcat la volan, desi consumase alcool. Soferul a fost oprit de catre politisti pe raza localitatii Diosod. La testarea cu alcooltestul, s-a evidentiat o alcoolemie de 0,91 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Tot duminica, in jurul orei 23,30 un barbat din Silmeu Silvaniei a fost oprit pentru control de catre politisti, pe strada George Cosbuc din localitate. Soferul a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a evidentiat o alcoolemie de 0,56 mg/l alcool pur in aerul expirat.

In toate aceste cazuri, politistii au intocmit dosare penale si continua cercetarile, pentru comiterea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului, fapta prevazuta si pedepsita de Codul Penal.

Articole similare

Close