Eveniment

Weekend plin pentru politisti | Soferi bauti, fara permis sau cu acte false, prinsi pe sosele

A fost un sfarsit de saptamana incarcat pentru oamenii legii din judetul Salaj. In timp ce unii soferi nu au tinut cont ca au consumat bauturi alcoolice inainte de a se urca la volan, altii au pornit la drum cu toate ca aveau fie permisul de conducere anulat fie nu detineau deloc acest act.

Primul dosar penal a fost întocmit la data de 5 martie. Poliţiştii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Sânmihaiu Almașului au fost sesizați la ora 21.00 despre faptul că o mașină a intrat în șanț. Evenimentul s-a produs la ieșire din localitatea Sânmihaiu Almașului și a fost soldat cu pagube materiale.

La testarea cu alcooltestul a rezultat o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Verificările efectuate de polițiști au stabilit că șoferul are permisul de conducere anulat.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducere fără permis și conducere sub influența băuturilor alcoolice.

La volan, desi nu aveau permis de conducere

O zi mai târziu, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Sânmihaiu Almașului au depistat în trafic un autoturism care circula pe Drumul Național 1F, prin localitatea Zimbor, condus de bărbat, din județul Cluj.

Testarea cu alcooltestul a evidențiat o alcoolemie de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, șoferul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducere fără permis.

În noaptea de 6 spre 7 martie, la ora 00.05, un zălăuan conducea autoturismul pe bulevardul Mihai Viteazul, fără a deține permis de conducere.

La solicitarea documentelor, acesta a furnizat polițiștilor datele de identitate ale fratelui său.

A fost întocmit dosar penal pentru infracțiunile de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și fals privind identitatea.

O altă faptă de conducere fără permis a fost constatată în ziua de 7 martie, la ora 13.15, în localitatea Gârbou, de către polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Jibou. La volanul autoturismului fiind un adolescent de 17 ani.

Ultimul dosar penal a fost întocmit în aceeași zi, la ora 19.52.  Poliţiştii din Jibou au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, din localitate. Și în acest caz a fost întocmit dosar penal, întrucât “șoferul” nu deține permis de conducere.

Articole similare

Close