Din Oras

Zalau intra in carantina de weekend | Circulatia interzisa intre 20-05, iar nuntile vor fi cu maximum 200 de persoane

Se intorc restrictiile in Zalau, dupa ce rata de infectare a depasit 7 cazuri la mia de locuitori. Astfel, intrunit, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a adoptat o serie de masuri pentru limitarea raspandirii virusului Sars-CoV-2.

Incepand de azi (5 octombrie) va fi interzisa activitatea in cluburi, baruri si discoteci, iar activitatile culturale, concerte sau festivaluri vor putea fi organizate cu cel mult 50% din capacitatea maxima a spatiului si doar daca persoanele sunt vaccinate sau trecute prin boala.

Mai mult, in zilele de vineri, sambata si duminica circulatia persoanelor neimunizate in intervalul 20-05 va fi interzisa cu exceptia cazurilor bine intemeiate.

Organizarea evenimentelor private, cum ar fi nunti sau botezuri, in interior sau exterior este permisa cu cel mult 50% din capacitate, dar nu mai mult de 200 de persoane. Si in acest caz participarea la eveniment este permisa doar persoanelor cu schema de vaccinare completa sau pentru cei care au trecut deja prin boala.

Restaurantele si cafenelele, precum si terasele acestora raman deschise, insa vor putea servi doar persoanel vaccinate sau care au trecut prin COVID-19 si detin un certificat verde.

Lista completa cu noile masuri poate fi gasita AICI.

Articole similare

Close